Najava predavanja

.NET Core - sve što trebate znati 300

Predavanje će se pozabaviti novom implementacijom .NET platforme - .NET Core. Modularna, otvorenog koda, a osim na Windows mašinama živi i na Linuxu i Macu. Što sve trebamo znati o .NET Coreu, kakav je odnos s postojećim platformama te zašto nas uopće treba biti briga - saznajte na predavanju.

Petar Kovačević

10 trikova za brže i bolje Windows 10 aplikacije 260

Korisnici vole brze i fluidne aplikacije koje izgledaju dobro i imaju minimalan broj bugova. Kao developeri želimo razviti takve aplikacije, no često smo ograničeni vremenom i drugim resursima. Srećom, poznavanjem nekoliko dobrih trikova koje razvojna platforma donosi out of the box možemo poboljšati vlastitu produktivnost i lakše postići taj balans koji želimo! Dođite na ovo predavanje i saznajte više o novostima u Universal Windows platformi (UWP) i razvojnom alatu (VS 2015) te novim tehnikama koje će vašu Windows 10 aplikaciju učiniti bržom i boljom.

Igor Ralić

30 minuta do Node.js aplikacije na Azureu 300

Napraviti real time aplikaciju s Node.jsom je jednostavnije nego što se doima. Koristit ću popularne frameworke, Express i Socket.io na backendu, u kombinaciji s Angularom na frontendu, a za vrijeme predavanja bit će dostupna live demo verzija gotove aplikacije. Dođite i pogledajte što se sve može napraviti u samo 30 minuta.1

Igor Neuhold

Arhitekturalni dizajn u agilnom developmentu 200

U okruženjima u kojima se koristi agile dev proces i sam sustav koji se razvija mora biti "agilan" odnosno "easy to change". A da bi bio "easy to change", u sustavu mora vladati red i mora se poštivati određena struktura. Red i strukturu u sustav unosi arhitektura - sustav razvijen bez arhitekture je kao društvo bez zakona i reda. Zanima vas kako doći to tog reda? Dođite i saznajte! U sklopu predavanja proći ćemo osnovne principe agilne arhitekture, razlike između agilne i tradicionalne arhitekture, objasniti ulogu agile arhitekta i kako se (i da li se) u to sve uklapa arhitekturalna dokumentacija.

Maja Rus

ASP.NET 5 Deep Dive 400

Mjesec studeni nam već osim dobro poznate ATD konferencije donosi prvi i dugo iščekivani release candidate za ASP.NET 5. Ono što nas najviše veseli u tom release-u je službeni support za cross-platform razvoj. Ovo predavanje će preskočiti uvod i osnove samog ASP.NET 5 te će se fokusirati na pregled svih novih mogućnosti koje nam nova verzija pruža, a koja će omogućiti izvođenje, ali i razvoj naših web aplikacija na Windowsima, Linuxu i Mac OS-u. Novi konfiguracijski model, već ugrađeni dependency injection, .NET core, side by side app versioning su samo neki od pojmova koje ćemo uživo demonstrirati na primjerima većinu predavanja. Jedno je sigurno, a to je da izlaskom s predavanja novi ASP.NET 5 i vaše postojeće znanje će vama i vašim aplikacijama otvoriti neka dosad neotvorena vrata.

Renato Jović

ASP.NET Web API – Sigurnosna pitanja i odgovori 200

Ukoliko razvijamo mobilne aplikacije ili možda želimo razviti Single Page aplikaciju vrlo vjerojatno ćemo posegnut za Web API-em kao backend servisom. Nije dovoljno samo znati kako napraviti i konzumirati Web API sustav, potrebno je i razumjeti način rada samog Web API-a. U ovom predavanju naglasak će biti na sigurnosnim pitanjima koja se javljaju prilikom razvijanja ASP.NET Web API aplikacija. Govoriti ćemo o samom lifecycle-u jednog requesta, o tome gdje i na koji način autorizirati i autenticirati korisnika, pa sve do OAuth2.0 protokola. Cilj predavanja je dati pregled osnovnih termina i problema o kojima treba razmišljati ukoliko želimo (pravilno) zaštiti našu ASP.NET Web API aplikaciju, stoga vas sve pozivam da posjetite predavanje!

Ivan Marković

ASP.NET WebHooks - push notifikacije u web svijetu? 300

WebHooks je sinonim za jednostavni HTTP baziran model komunikacije koji omogućuje komunikaciju web api servisa preko publish - subscribe načina komunikacije, neovisno o tehnologiji samih servisa koji komuniciraju. Tako je za primjer moguće dobiti notifikaciju od servisa poput Dropboxa ili Githuba kada se desi neka promjena ili događaj koji nas zanima, ali i mi sami kao servis možemo objaviti notifikacije prema vanjskim servisima koji su preplaćeni na nas. Jedan od novih dodataka za ASP.NET platformu je i podrška za rad s WebHooks servisima, bilo to kao primatelj ili pošiljatelj poruka. Kroz ovo predavanje ćemo vas upoznati sa principima funkcioniranja WebHooks modela, kao i njegovom sasvim novom implementacijom koja nam dolazi iz Microsoft radionice kao dodatak ASP.NET platformi.

Vladan Strigo

Funkcionalni i reaktivni koncepti u C#u 400

Moderne aplikacije su asinkrone s bogatim korisničkim sučeljem. Ovu kompleksnost treba zauzdati nekako i najbolje rješenje je primjena funkcionalnog i reaktivnog programiranja. Dođite na predavanje i pogledajte kako vaš kod može biti bolji, pouzdaniji i kraći, a istovremeno moćniji nego prije.

Toni Petrina

IoT on Azure 300

Internet of Things je naša budućnost. Na ovom predavanju ćemo vas uvesti u svijet IoT-a te vam pokazati kako ga na jednostavan način povezati sa cloudom, koristeći Microsoft Azure. Podatke ćemo prikupljati sa stvarnih IoT uređaja, a na Azureu ćemo upogoniti EventHub i StreamAnalytics kako bi sve te podatke mogli nekako obraditi i prikazati. Dio predavanja posvetit ćemo i tome zašto je dobro koristiti Azure u IoT priči, te kako možemo proširiti osnovnu funkcionalnost prikupljana podataka koristeći neke druge Azure usluge. Dođite i pridružite nam se na ovom predavanju.

Dalibor Raičković

Iskustva s terena: WATER-SCRUM-FALL na Microsoftov način 200

Iako se globalno projekte metodologije dijele na standardne tj. „waterfall“ i agilne (tipični primjer je „Scrum“), a Microsoft se navodi kao tipična kompanija koja koristi Scrum, na ovom predavanju ćete iz prve ruke ćete saznati kako se zaista Microsoft traži da se vode projekti s vanjskim naručiteljem!

Nenad Trajkovski

Islandwood: Premošteni iOS 200

Zamislite kada bi mogli vašu postojeću iOS aplikaciju magično trasformirati u pravu, potpuno funkcionalnu Windows aplikaciju... Jeste? Super! :) Ne, to nije znanstvena fantastika nego Windows Bridge za iOS koji vam nudi mogućnost da vaš postojeći Objective C kod iskoristite prilikom izrade potpuno funkcionalne Windows Store aplikacije. Kroz predavanje će se demonstrirati uživo kako to sve funkcionira, od integracije s Visual Studiom, preko podrške za iOS API i pristupa WinRT APIu, pa do builda same aplikacije. Kao dokaz koliko je Windows Bridge za iOS moćan dovoljno govori činjenica da je njime popularna iOS igra Candy Crush Saga uspješno prilagođena za Windows 10.

Matija Šmalcelj

Koliko poznajete Skype for Business u Office 365? TBD

Skype for Business u Office 365 je jedan od servisa koji olakšavaju suradnju timova. Da li koristite S4B i da li baš sve znate o njegovim mogućnostima. Pokušat ćemo demostrirati kako podesiti S4B putem administratorske konzole, kako omogućiti suradnju sa ljudima izvan tvrtke. Na sto treba paziti i sto vam je sve potrebno za ugodno korištenje. Također ćemo napraviti malu demostraciju suradnje timova između predavača u Zagrebu i izvan njega (Omar Kudović – MVP za S4B).

Tomislav Lulić, Omar Kudović

Kontejnerizacija Azurea - Windows Containers 200

Windows kontejner je izolirano, kontrolirano i fleksibilno radno okruženje koje nam omogućuje jedan drugačiji nivo virtualizacije od tradicionalnog, te nam daje mogućnost pokretanja više aplikacija u izoliranom okruženju na jednom kontejner hostu. IT profesionalci mogu koristiti kontejnersku tehnologiju kako bi omogućili standardizirana okruženja za razvojne timove u što kraćem roku, bez složenih i kompleksnih instalacija i konfiguracija što samim time donosi i jednostavnije održavanje.U ovom predavanju pokrit ćemo što je to kontejner, kontejner host, koja prednosti pruža i što čini ovu tehnologiju zanimljivim, kao i kako rade u Windows Serveru, koje načine instalacije imamo, te kako se Docker integrira u cijelu priču. Cijelo predavanje bit će praćeno demoima kako bi što više kontejnere i njihovu svrhu približili publici.

Romeo Mlinar

MDM - Pregled Enterprise Mobility Suite i Office 365 upravljanja mobilnim uređajima TBD

Dolaskom pametnih telefona, otvorio se novi segment zaštite poslovanja tvrtke: Upravljanje mobilnim uređajima. Snaga i kapacitet mobilnih uređaja (kao i koncept BYOD), omogućuje pohranu velike količine podataka na uređaj, a samim time otvoren je prostor za nekontrolirani pristup i korištenje podataka prilikom gubitka ili krađe. Kako pravilno odabrati model upravljanja mobilnim uređajima, pozabaviti ćemo se na ovom predavanju uz demo.

Tomislav Lulić

Microsoft AAD i identitet u oblaku 300

ShadowIT je jedan od najvećih problema IT-a danas – velike količine kritičnih podataka raspršene su u raznim cloud uslugama, koje nisu pod kontrolom IT-a. Do sada i nije bilo kvalitetne tehničke mogućnosti da se ovaj problem riješi, i da se situacija konsolidira. Do sada. Od sada, Microsoft Azure Active Directory (AAD) će vam pomoći da konsolidirate identitete u oblaku, i stavite vašim korisnicima na raspolaganje Microsoftove uskuge, usluge trećih firmi (uključujući SaleForce, Google, DropBox i ostale) kao i vaše vlastite usluge, na jedan konsolidiran način, uz potpunu kontrolu. Ovo predavanje će objasniti AAD, pokazati njegove mogućnosti, i – za developere među vama – pokazati kako ga možete iskoristiti da uključite vaše proizvode i usluge u ovaj jedinstveni sistem upravljanja identitetom u oblaku.

Adis Jugo

Microsoft Operations Management Suite – SCOM leti u nebo 200

Početkom svibnja, ove godine, Microsoft je predstavio novog člana Azure obitelji cloud servisa, Microsoft Operations Management Suite. Kada pogledamo popis servisa i funkcionalnosti s kojima je Microsoft OMS predstavljen javnosti, kao i popis funkcionalnosti kojima će biti nadograđen u narednim mjesecima, jasno da je riječ o izuzetno moćnoj cloud platformi za nadzor i upravljanje primjenjivoj u širokoj lepezi scenarija. Imate li on-premise, hibridni ili cloud bazirani IT sustav, Windows Server ili Linux poslužitelje, “vrte” li Vam se virtualke u Azuru ili u AWS-u, koristite li VMware ili OpenStack, koristite li SCOM on-premise… U bilo kojoj kombinaciji nabrojanih scenarija Microsoft OMS pružit će Vam unificirano rješenje za nadzor i upravljanje. Zvuči li Vam ovo zanimljivo? Dođite na predavanje i pobliže se upoznajte sa Microsoft Operations Management Suite-om, novim, moćnim Microsoftovim skupom alata za nadzor i upravljanje iz clouda čije vrijeme upravo dolazi…

Goran Žarinac

Nano Server: Sve što trebate znati! 250

Windows Server 2016 nam sprema mnoga iznenađenja, a jedno od njih je nova instalacijska opcija – Nano Server, „najmanji“ i „najlakši“ Microsoftov serverski operacijski sustav. Kroz ovo predavanje ćemo predstaviti Nano Server i njegove (ne)mogućnosti te pokazati scenarije u kojima se ovaj server jako dobro snalazi (recimo, Hyper-V i SoFS). Kako sve ne bi ostalo samo na priči, predavanje ćemo začiniti praktičnim demoima. Dođite i poslušajte kako vam ovaj „mali“ server može pomoći u poslovanju!

Tomica Kaniški

Napredna analiza i zastita domenskih identiteta i resursa 300

200+ dana. To je prosječno vrijeme koje napadač provede unutar vaše mreže prije nego ga otkrijete. Za to vrijeme on prikuplja poslovne podatke i informacije te čeka parvo vrijeme za otvoreni napad. Microsoft Advanced Analytics (ATA) nam pomaže prilikom identifikacije upada u mrežu i prijetnji korištenjem analize pogađanja te daje jasan izvještaj na osnovu kojeg možemo poduzeti daljnje korake.

Marin Franković

Od nule do prve hibridne aplikacije – Cordova & Ionic TBD

Predavanje će vas upoznati sa gradivnim jedinicama vaše Ionic aplikacije. Saznat ce te mogućnosti i limite platforme, te kako izgleda razvojni proces. Rješava li Ionic vaše probleme saznajte na predavanju.

Ivan Varga

Office 365 – budućnost je u hibridima 300

Već u postojećem Officeu 365 dodane su mogućnost stvaranje hibridnih okruženja (primjerice Search). U ovom predavanju pokazati ćemo kako Office 365 iskoristiti i „spojiti“ sa postojećim Exchange-om i SharePointom (2013/2016) , te dobiti hibridne funkcionalnosti. Za sve one koji ste trenutno u postupku migracije u Office 365, ovo predavanje će vam pokazati na koji način korisnicima omogućiti korištenje on-prem i cloud Exchange-a SharePointa bez puno muke.

Matija Blagus

Office 365 - Kako krenuti s razvojem i kamo sve to ide? 200

Želite krenuti s razvojem za Office 365? Koje ključne stvari trebate znati? Što je Office Developer Patterns & Practices inicijativa? Kako integrirati vašu web aplikaciju s Office 365? Dođite na predavanje i saznajte odgovore na pitanja bez obzira da li tek poočinjete s Office 365 ili želite nadograditi/potvrditi ono što već znate!

Joško Ivankov

Office 365 Unified API – jedan API za sve 300

Zamislite da imate mogućnost koristiti istu tehnologiju i iste principe kako bi pristupili svim raspoloživim Office 365 API-ima uključujući i Office Graph Preview API. A sada zamislite da ste pritom koristili jedinstveni autentikacijski tijek. Mislite da sanjate? Ne sanjate, Office 365 Unified API omogućuje upravo to. Jedinstveni način za pristup svim Office 365 entitetima i meta-podacima uz jednostavnu navigaciju po rezultatima i podacima. I ne samo to. Uz sve nabrojeno dobivate i mogućnost korištenja vašeg omiljenog programskog jezika te nesputanost odabira platforme po izboru. Zainteresirani? Dođite i saznajte više kroz malo teorije i puno primjera.

Saša Tomičić

Pločice u Windowsima 10 200

Vjerojatno najprepoznatljiviji dio modernih Windowsa su tileovi, pohrvaćeno „pločice“. I to ne bez razloga – inače statičnim i nezanimljivim ikonama ulili su nov život, pretvorili ih u komunikacijski kanal s korisnikom. Aplikacije s dobro izvedenim živim pločicama popularnije su i korištenije od ostalih, a s Windowsima 10 cijela je priča skočila dvije stepenice više. Pločice su sada još prilagodljivije, još moćnije i još privlačnije korisnicima. Sve o tome saznajte od čovjeka čija najuspješnija Windows Phone aplikacija se svodi samo na – pločice!

Domagoj Pavlešić

Portabl BI alat iz kućne radinosti za detekciju uskog grla i analizu rada SQL Servera 200

SQL Server nudi oko 150 DMV i DMF (Dynamic Management Views/Functions) uz pomoć kojih se mogu dobiti mnoge informacije o radu SQL servera, te detektirati i dijagnosticirati različiti problemi uključujući problematični upiti i procedure. Informacija ima dovoljno, međutim kako uz pomoć svih tih silnih podataka izvući smislene zaključke kako bi dobili cjelokupnu snimku stanja rada SQL servera? Excel tu priskače u pomoć. Predavanje će pokazati kako se uz pomoć T-SQL-a, te Power Pivota i ostalih Power add-inova može napraviti jednostavan, ali moćan BI alat za nadzor i analizu rada SQL servera koji se za 10 min može konfigurirati za radi s bilo kojim produkcijskim SQL Serverom. Na nizu primjera ćemo demonstrirati kako se pomoću takvog alata mogu detektirati uzroci usporenja SQL Servera, bilo da se radi o procesoru, memoriji ili disku, te kako na vizualno efektan način (u obliku dashboarda) dobiti uvid u koje vrijeme određeni upiti i procedure najviše resursno opterećuju server. Pomoću tako dobivenih informacija možemo precizno ,"kirurški" pristupiti rješavanju problema, a nakon potrebnih intervencija možemo uspoređivati stanje sustava prije i poslije intervencija. Takav pristup nam omogućava i svojevrsno dokumentiranje provedenih optimizacija te dokaz o ispravnosti rada SQL Servera nakon naše intervencije. Ukoliko vas zanima kako napraviti takav alat, pridružite se predavanju.

Dalibor Margotić

Power BI for the Developer 250

In this session you will learn how Microsoft Power BI can deliver data insights with Software as a Service (SaaS), and specifically what can be achieved by the developer. Specifically, you will learn that the new generation of Power BI enables developers to configure real-time dashboard scenarios. Demonstrations will illustrate how to configure real-time dashboards by pushing data directly to Power BI by using the Power BI REST API, and also by processing data and events by using Azure Stream Analytics. This session will be of interest to analysts, architects, developers and IT implementers looking to understand and evaluate the amazing capabilities of Power BI.

Peter Myers

Power BI nad leaked Ashley Madison podacima 400

Govori li vam što ime Ashley Madison? Naravno da da. Radi se o vjerojatno najpoznatijem skandalu ovoga ljeta u kojem je hakerska grupa Impact Team u nekoliko navrata objavila podatke oko 37 milijuna korisnika stranice za upoznavanje parova čiji je tag-line: „Life is short. Have an affair.®“. Dostupno je čak 30 GB komprimiranih podataka u što ulaze: e-mailovi, dump baza, source code, podaci o kartičnim transakcijama, poslovni rezultati, planovi i razni drugi dokumenti. Dovoljno da svakome probudi znatiželju. I upogoni neki alat za analizu podataka. Želite li vidjeti mogućnosti Microsoft Power BI sustava na djelu na nečem drugom nego li demo bazama, došli ste na pravo mjesto. I dovoljno zanimljivom jer možda otkrijete, kao što film kaže, sve što ste oduvijek željeli znati o … hm, drugima, a niste se usudili pitati ;-).

Tomislav Piasevoli

Principi razvoja softvera u praksi. Kako se riješiti loših navika? 200

"Any fool can write code that a computer can understand. Good programmers write code that humans can understand." Poznata je to rečenica Robert C. Martina, jednog od najvećih autoriteta kvalitetnog programiranja. Svaki dan, razvojni inženjeri provode značajno više vremena čitajući kod, nego pišući novi kod. I sasvim je jasno da je lako čitljivi kod ujedno i kvalitetniji. No, kako u praksi stvarati takav kod. Čisti kod je onaj koji ostaje razumljiv bez obzira na svoju kompleksnost te čija se funkcionalnost jednostavno dokazuje automatskim testovima. I ne, čisti kod nije subjektivna procjena programera ili softverskog arhitekta. Čisti i kvalitetan kod uvijek zadovoljava dobro definirane principe i pravila. Na predavanju ćemo predstaviti neke od najvažnijih principe kvalitetnog programiranja, a pokazat ćemo i kako najnoviji alati pomažu u tome da se tih principa držimo.

Ivan Kardum

Sljedeća razina: Exchange 2016 - nove misije i rješenja TBD

Novi Exchange 2016 izlazi ubrzo, pa što je doista novo? Saznajte razliku između dosadašnjih verzija 2010 i 2013 i najnovije inačice 2016, kako "stare" verzije koegzistiraju sa najnovijom, te što ste dobili prelaskom na Exchange 2016. Informirajte se imate li minimalne preduvjete za instalaciju Exchangea 2016, koje su mogućnosti migracije između prijašnjih i nove verzije, te koji su podržani klijenti. Predstaviti ćemo i kako je Microsoft u novom Exchange-u nastavio sa pojednostavljivanjem uloga servera, a kako sve to izgleda u praksi moći ćete vidjeti u demo prikazu na kraju predavanja.

Željko Lav Pišpek

Snažni, Zgodni i Brzi - crtani vodič kroz dobre i loše prakse u ASP.NET MVC 200

Tri crtana lika će vas naučiti dobre i loše prakse u ASP.NET MVC projektima. Dopustite Snažnom, Zgodnom i Brzom da vam na zabavan način ukažu na pravila koja će vam pomoći da vaša ASP.NET MVC aplikacija prodiše punim plućima. Neka vam Snažni savjetima pomogne da uzbjegnite tipične pogreške. Brzi će vam pokazati primjere dobre prakse i recepte primjenjene na stvarnim i živim projektima. Zgodni će vam reći kako zabaviti korisnika. Sve što sam naučio na raznim ASP.NET MVC projektima zadnjih godina dijelim sa vama. U kinu smo! Ponesite kokice. Zabavite se i naučite!

Dobriša Adamec

Što je novo u u Office 365 Admin Portalu 200

Pokazati ćemo mogućnosti unutar Microsoft Office 365 Admin Portala koji je namjenjen za IT stručnjake. Prokomentirati i objasniti ćemo sve dostupne opcije te objasniti odnos s ostalim Microsoft Cloud tehnologija kao što su Azure, CRM i Intune. Dotaknut ćemo se najboljih praksi te na što sve pripaziti prilikom postavljanja Office 365 unutar organizacije.

Hrvoje Kusulja

System Center 2016 preview - novosti i novi featurei 300

Iako je nova verzija System Centera još uvijek u preview fazi, već sada moguće je isprobati pregršt novih mogućnosti dostupnih u novom System Centru. Izgradnja hibridnog oblaka je uvelike pojednostavljena novim System Center proizvodima, te se nastavlja trend koji je već vidljiv u System Center 2012 R2 proizvodima, a to je brisanje granica između on-prem i cloud infrastrukture. Novi System Center proizvodi će zasigurno mnogima olakšati upravljanje svom infrastrukturom koju posjeduju, bez obzira gdje se ona nalazila. U ovom predavanju demonstrirati će se nove mogućnosti System Centra, te proći glavne novosti koje nas očekuju u novom izdanju System Centra.

Matija Blagus

Tata-mata od Scrum alata 200

Radili biste po Scrumu, a ne znate odakle početi? Sviđaju vam se šarene samoljepljive kartice i radne ploče, ali ste više za nešto digitalno? Ovo predavanje pokazuje kako konfigurirati Visual Studio Online ili lokalni Team Foundation Server od praznog timskog projekta do potpuno funkcionalnog skupa alata za rad po Scrumu. Vidjet ćete kako prilagoditi radne stavke svojim potrebama, konfigurirati rad po različitim projektima, područjima ili klijentima, kako kapacitirati timove, voditi sprinteve, pratiti dnevni napredak i dodavati izvještaje. Garantiramo praktične i korisne primjere koje već sutra možete primijeniti u vašem timu!

Ana Roje Ivančić

TFS Build nove generacije 300

Microsoft je s novom Team Foundation Server 2015 platformom za izgradnju i isporuku novih verzija aplikacija (Build.vNext) osim jednostavnog web baziranog korisničkog sučelja uveo i niz značajnih novosti: drastično je promijenio strategiju rada (veliki dijelovi platforme su open source!) i proširio portfelj podržanih tehnologija. Odmak od Windows platforme i Microsoft tehnologija je vidljiv kroz podršku za izgradnju Java, Xamarin, IOs aplikacija i isporuku na virtualne mašine bilo lokalno bilo u oblaku. U predavanju ćemo uživo demonstrirati upotrebu Build.vNext za scenarije izgradnje, isporuke i testiranja (Build – Deploy -Test) na Microsoft i ne Microsoft tehnologijama i platformama. Dođite i odnesite sa sobom praktična znanja kako automatski izgraditi, testirati i isporučiti softver.

Ognjen Bajić

Visual Studio 2015 Tips & Tricks 300

Predavanje će biti pretrpano korisnim trikovima Visual Studia i njegovih besplatnih ekstenzija. Na ovom predavanju proći ćemo kroz nove feature Visual Studia 2015 koji nam koriste u svakodnevnom radu te pregršt starijih ali, malo znanih i korištenih opcija. Na ovom interaktivnom predavanju naučite nove cool feature ove ultimativne developerske platforme.

Bernardin Katić

What's new in SharePoint 2016? 200

In this session, we will cover changes and improvements in the upcoming version of SharePoint. We will focus on administration and infrastructure topics and cover system and infrastructure requirements, topology improvements, management, insights and data and investments made for the hybrid deployments.

Aleksandar Drašković

Windows 10 – novo doba Windowsa 250

Windows 10 je zadnja verzija Windowsa. To nipošto ne znači da će ostati nepromijenjen. Dapače, novosti će u Windows 10 stizati puno češće nego u njegove prethodnike, koji su uglavnom ostajali nepromijenjeni za cijelo vrijeme svog radnog vijeka. Kako Windows postaje servis, s Windows Updateom ćemo provoditi više vremena. Na ovom predavanju ćemo se upoznati s novim metodama ažuriranja Windows 10 sustava, novostima u pripremi (provisioning) računala te se, naravno, osvrnuti na značajke koje su sada dostupne u Windows 10.

Goran Medić

Windows Server 2016 - Cloud building brick 300

Windows Server Clustering temeljna je tehnologija za izgradnju virtualnih platformi, oblaka ili softverski definirane pohrane, a neke od najvažnijih novih mogućnosti pokazat ćemo u ovom predavanju. Dugo očekivana i napokon prisutna je nadogradnja operacijskog sustava nodova u klasteru bez zaustavljanja (Cluster Operating System Rolling Upgrade) - jednostavno dodamo novi nod s novim operacijskim sustavom u postojeći klaster. Iako će nadogradnja klastera će biti u središtu ove prezentacije nećemo preskočiti ni ostale najvažnije mogućnosti kao što su Azure Witness, Cluster Compute Resiliency, Node Quarantine, a za kraj tu je i jedno iznenađenje - klaster u radnoj grupi.

Ljubo Brodarić

Windows Worflow Platforma u doba Azurea 401

Workflow Foundation WF je duže s nama, kao i Azure na kraju krajeva. Ali jesmo li svjesni što kombinacija donosi? Predavanje će bit žestoko, jer problemi koje WF na Azure platformi rješava su ozbiljni, procesna logika je Enterprise problematika, ulozi su veliki, komplikacije do kraja, i najmanje pogreške koštaju stvarnog novca i vremena. Područje koje ćemo pokriti su procesi koji imaju ljudsku interakciju, dugo živeći procesi, distribuirane transakcije i integracija SaaS podsustava. I ne, Demo-i neće biti trivijalni. Biti će unaprijed pripremljeni, kompleksni, žestoki i pokazati što se može umjesto kako je lako napisati dobar dan na još jedan način. Vidimo se.

Jerislav Bobić

Xamarin i enterprise - iskustva iz prve ruke 200

Želja za maksimalnom optimizacijom procesa razvoja i održavanja softvera dovela je do uvođenja rješenja za multiplatformskih platformi u našu svakodnevnicu. Jedna od takvih platformi je Xamarin platforma, koja se u potpunosti temelji na .NET razvoju. U sklopu ovog predavanja pozabaviti ćemo se s primjerom iz prakse gdje se razvijala Enterprise aplikaciju koja je morala podržati sva tri mobilna operativna sustava (a i poneki na tabletu :-)). Kako ne bi bilo dosadno, spomenuti ćemo dobre a i loše strane razvoja, dotaknuti se produktivnost, te izazova koji bi vas mogli dočekati ukoliko se odlučite krenuti ovim pute… Dođite i odlučite da li je Xamarin platforma zrela za poslovne aplikacije.

Luka Gospodnetić