Predavači

Admir Tuzović

App Impact, CTO

Admir se programiranjem bavi preko 20 godina. U svojoj karijeri prošao je put od pravljenja aplikacija za MS-DOS u Borland C++ pa do izradivanja rješenja na MS Azure platformi. Redovan je predavac na medunarodnim konferencijama a ucestvovao je i u organizovanju znacajnog broja dogadaja lokalnog karaktera za vrijeme svog angažmana kao Technical Evangelist pri Microsoft uredu u BiH. Trenutno je uposlen u kompaniji App Impact kao CTO.

ASP.NET Core 1.0 Security

Alen Garibović

Combis d.o.o., System engineer specialist / TAM

Bavi se Microsoft infrastrukturom i popratnim komponentama DataCentra više od 10 godina. Stekao iskustvo na nekolicini projekata u regiji kao sistem inženjer, arhitekt, voditelj implementacijskog tima i projekata i na kraju kao IT konzultant. Kroz karijeru se bavio sa implementacijom i konfiguracijom svih Microsoft rješenja obracajuci posebnu pozornost na infrastrukturne servise, HyperV, visoku dostupnost/klaster i kolaboracijska rješenja (SharePoint, Exchange i Lync/S4B), a u svrhu osiguranja cjelovitog rješenja za pojedinog korisnika.

Što nam donosi Storage Replica u Windows Server 2016

Ana Roje Ivančić

ALM MVP

Radi kao tehnicki konzultant za DevOps i Application Lifecycle Management (ALM) na Microsoft Team Foundation Server (TFS) odnosno Visual Studio Team Services (VSTS) platformi. Primarno se bavi implementacijom razvojnih okruženja za klijente, što ukljucuje planiranje, instalaciju, integraciju i prilagodbu okruženja, te edukaciju i dugorocno savjetovanje razvojnih timova razlicitih velicina. Ujedno Takoder se intenzivno bavi agilnim i lean praksama i alatima za vodenje projekata i upravljanje razvojnim procesom. Redovito drži predavanja na domacim i stranim konferencijama (WinDays, ATD, DevArena, ALM Days, NT Konferenca), kao i tehnološke treninge prilagodene klijentima. Sudjelovala je na raznim svjetskim konferencijama (Build, Microsoft TechEd, Microsoft PDC, Agile, ALM Forum, DockerCon). Ana je diplomirani inženjer matematike i racunarstva, nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Visual Studio and Development Technologies, podrucje Visual Studio ALM te MCSD:ALM, CSM, MCTS:TFS, MCSD.NET, MCDBA. Posjeduje iskustva voditelja razvojnih timova te višeg razvojnog inženjera na brojnim uspješnim razvojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. U slobodno vrijeme istražuje sa svojom djecom cari prirode i društva.

Vaš razvojni proces na Visual Studio Team Services platformi - nikad jednostavnije!

Andy Wigley

Developer Evangelist, Microsoft

Andy Wigley works as a Senior Developer Evangelist for Microsoft DX (Developer eXperience), responsible for developer education, workshops and events around Windows 10, the Universal Windows Platform and emerging technologies such as Conversation as a Platform. He joined Microsoft in 2012, and before that was a prominent member of the mobile app developers’ community and was proud to be awarded as a Microsoft Most Valuable Professional (MVP) for 10 consecutive years. Andy is well-known for the Developers’ Guide to Windows 10 and Windows Phone JumpStart videos which are available on Microsoft Virtual Academy and http://channel9.msdn.com.

Develop for the Universal Windows Platform on Windows 10: What's New

Meet the new apps: Introduction to Cortana Skills and the Bot Framework

Bahrudin Hrnjica

Microsoft MVP

Bahrudin Hrnjica je doktor tehnickih nauka, Microsoft MVP za Visual Studio and Development Technologies, te senior software developer. Ima preko petnaest godina iskustva u razvoju softvera na Microsoft tehnologijama. Razvija open source projekat GPdotNET - .NET, Cross-OS aplikacija za primjenu genetskog algoritma i vještackih neuronskih mereža u optimizaciji i matematickom modeliranju. Piše blog na http://bhrnjica.net, redovno drži predavanja na domacim i regionalnim Microsoftovim konferencijama, User grupama te Code Camp okupljanjima, a vodi i Bihac .NET INETA user grupu. Microsoft prepoznajuci njegov rad, dodjeljuje mu prestižnu titulu Microsoft MVP prvi put 2011 godine, koju i do danas drži.

R + „R Tools for Visual Studio“ = Data Science

Bojan Hadžisejdić

Nephos - Helping businesses to transform and grow

Bojan Hadžisejdic vlasnik je i direktor tvrtke Nephos d.o.o. ciji je fokus pomoc korisnicima u transformaciji njihovog poslovanja adopcijom tehnologija racunalstva u oblaku. Dodatno, u radu s IT tvrtkama naglasak je na razvoje modela monetizacije usluga plasiranjem istih na globalno tržište kroz Cloud. Bojan je osoba s dugogodišnjim poslovnim i tehnološkim iskustvom u IT industriji, poglavito u segmentu javne uprave. Nositelj je EuroCloud StarAudit Consultant i Trainer certifikata. Oženjen je i otac 2 djece. U slobodno vrijeme voli putovati te fotografirati.

Padaju li novci iz oblaka?

Bojan Vrhovnik

Microsoft, Technical Evangelist

Bojan Vrhovnik is a Technical Evangelist at Microsoft Slovenia, helping partners to build and effectively leverage different Microsoft technologies to solve their problem. Before joining Microsoft he was working in a few of the biggest developer companies in Slovenia, focusing on Web development, building financial sites, CMS and other web pages with Microsoft technologies. He actively twitt at @bvrhovnik. In his free time, he likes to go hiking and playing badminton.

Connected mobile apps with Azure and Xamarin

Can Bilgin

MVP - Windows Platform Development

Can Bilgin currently works in Authority Partners Inc. as a Program Architect. He has been working in the software industry, primarily with Microsoft technologies, for over a decade and has been recognized as a Microsoft Most Valuable Professional (MVP) (https://mvp.microsoft.com/en-us/PublicProfile/5000918) for his technical contributions since 2013. In this period he took key roles in projects for high profile clients using technologies such as BizTalk, SharePoint, Dynamics CRM, Xamarin, WCF and other web technologies. His main passion lies in mobile and IoT development using the modern toolset available for developers. He tries to share his experience on his blog (http://canbilgin.wordpress.com), social media (@can_bilgin) and through speaking engagements in both local and international conferences and community events in the Balkan region.

Microsoft + Open Source

Cem Kubilay

Solution Sales Professional

Cem Kubilay has over 10 years of experience implementing and positioning advanced analytics and big data Solutions across Europe. Before joining Microsoft, Cem was leading a team of 15 people working on advanced analytic solution. Cem joined Microsoft in 2012 driving Big Data initiatives in Middle East and Africa. He is now leading Big Data and Advanced Analytics solution sales in Microsoft Central and Eastern Europe region.

Using Advanced Analytics in Decision Making Process

Dalibor Margotić

KING ICT d.o.o.

S programiranjem se poceo baviti prije desetak godina. Razvijao razne velike aplikacije u alatima kao što su Visual Basic, PHP, ASP, Perl, C, Clarion, Microsoft Access. Od 2002. godine podrucje interesa mu je rad s Microsoft SQL Serverom i Oracle bazama podataka. Od 2006. godine se bavi jedino Microsoft SQL Serverom i na tom podrucju stjece razne Microsoft certifikate (MCP, MCDBA, MCTS, MCSA, MCSE, MCITP)

SQL Server 2016 - novosti za SQL developere

Dalibor Raičković

Span d.o.o., Developer

Bavi se programiranjem još od osnovne škole (bilo je to vrijeme QBasic-a). Prije svega je web developer, ali niti jedna od tehnologija mu nije strana. Trenutno je zaposlen u Span d.o.o. kao razvojni inženjer, a iza sebe broji veliki broj uspješno završenih projekata. U slobodno vrijeme se bavi IoT-om i povezuje sve što se povezati može.

Sigurnost aplikacija unutar Microsoft Azurea

Darko Jovišić

Artificial intelligence is no match for natural stupidity!

Darko Jovišic radi kao voditelj tehnickih isporuka i CRM arhitekt u tvrtki InfoCumulus i primarno se bavi podrucjem upravljanja odnosima s klijentima (CRM), od izrade strategije do implementacije. U zadnje vrijeme se intenzivno bavi proucavanjem machine learninga i deep learninga. Ponosni nositelj Microsoft Most Valuable Professional (MVP) nagrade dvije godine i TOGAF certificirani arhitekt. Karijeru je zapoceo u tvrtki IN2 gdje je radio na razvoju kompleksnih integracijskih rješenja temeljnih na BizTalk platformi. Nakon toga prelazi u Microsoft Hrvatska gdje je pokrivao razlicita podrucja kao što su marketing, upravljanje prodajnim kanalom i prodaja za velike korisnike. Bio je dio Microsoft Academy for College hires programa za mlade djelatnike s visokim potencijalom, a još za vrijeme fakultetskih dana bio je clan pobjednickog Imagine Cup tima.

Deep Learning - da li svjedočimo nastajanju SkyNeta?

David Abram

Lead Software Developer

David Abram zaposlenik je softverske tvrtke Acceleratio u kojoj radi na poziciji lead developera od 2014. godine. Svoje bogato iskustvo s Office 365 i Azureom stekao je razvijajuci sa svojim timom aplikaciju CloudKit365 - enterprise cloud rješenje za Office 365 reporting. Dugi se niz godina bavi razvojem web rješenja, a u cloudu vidi puno potencijala jer smatra kako ce, izmedu ostalog, cloud olakšati developerima razvoj i pokazati se kao izvrsno rješenje za specificne probleme.

Izgradnja modernog intranet portala u Office 365 pomoću SharePoint Frameworka

Dean Savović

Comminus, Data Management Consultant

Bavim se SQL serverom od verzije 7.0, a glavna podrucja interesa su performance tuning i troubleshooting SQL Server databases. Primarno se bavim OLTP bazama podataka sa povremenim izletima u podrucje Business Intelligence. Završio sam FER i upravo završavam MBA na Ekonomskom fakultetu. Zakljucio sam da je vrlo poželjno spojiti tehnicka znanja sa upravljacki procesnim znanjima koje pomažu u svakodnevnom poslu. Radim u Comminus d.o.o. koji je specijaliziran za podrucje upravljanja podacima na Microsoft SQL serveru. U slobodno vrijeme gadam glinene golubove, citam, skijam i razmišljam o SQL Serveru.

Query Store i optimizacija upita

Dobrisa Adamec

CITUS

Dobriša Adamec je Solution Architect u tvrtki Citus gdje radi na razvoju i uspostavi servisno orijentiranih aplikacija. Višegodišnje iskustvo razvojnog inženjera i rada na izradi web aplikacija služi mu kao temelj današnjoj specijalizaciji: ASP.NET platforma, servisni sloj i prateci otvoreni standardi te interoperabilnost aplikacija. Uz to što nove tehnologije koristi u svakodnevnom radu znanja o njima prenosi kroz predavanja na konferencijama i okupljanjima strucnjaka te kao Microsoft certificirani trener kroz službene MOC tecajeve. Kao VP for Membership u INETA Europe organizaciji dio slobodnog vremena troši na organizaciju mreže .NET programerskih korisnickih grupa u Europi. A pa onda isto tako sa kolegama "gura" i Microsoft DevUG u Karlovcu. Zalaganje u zajednici pridonijelo je dobivanju Microsoft MVP statusa za podrucje Visual Studio and Development Technologies.

Okorjeli ASP.NET - The Best Of

Domagoj Pavlešić

dizzy.hr, MS MVP

Domagoj Pavlešic se bavi programiranjem od školskih dana. Zadnjih petnaestak godina posvetio se web-razvoju, a u novije se vrijeme bavi i razvojem za mobilne i IoT uredaje. U razvoju pretežno koristi Microsoftove tehnologije i platforme, s naglaskom na poštivanje standarda. Napisao je nekoliko stotina strucnih clanaka i pola knjige o razvoju .NET aplikacija. Drži treninge i predavanja po konferencijama u regiji, vecinom tehnološke tematike. Jedan je od voditelja korisnicke grupe Developers Zagreb i ponosni Microsoft MVP za Visual Studio and Development Technologies. Osnivac je tvrtke Web-ideja d.o.o., poznatija pod brandom dizzy.hr. U slobodno vrijeme uživa s obitelji, rado putuje i igra se "sam svoj majstor" po kuci.

Efikasniji web-development u Visual Studiju

Okrugli stol: Što nam povijest IT-a može reći o tehnologijama budućnosti? (dvorana Kornati)

Zatvaranje i podjela nagrada (dvorana Kornati)

Drasko Ivanisevic

Partner Business Evangelist, Microsoft CEE

Nakon više od 15 godina iskustva u vodenju i implementaciji IT projekata u malim, srednjim i velikim tvrtkama pridružuje se Marketing odjelu tvrtke Microsoft Hrvatska. Nastavlja kao clan vodstva Microsfta Hrvatska i voditelj odjela za promociju razvojne platforme u partnerskih rješenja. Zadnje dvije godine radi sa ISV partnerima na podrucju centralne i istocne Europe na adopciji novih tehnologija te prilagodbi i kreiranju novih poslovnih modela sukladno svjetskim IT trendovima.

Okrugli stol: Što nam povijest IT-a može reći o tehnologijama budućnosti? (dvorana Kornati)

ISV u digitalnoj transformaciji

Goran Medić

Microsoft Hrvatska

Goran Medic radi u Microsoftu na medunarodnoj poziciji Windows Technical Solutions Professional. Zadužen je za implementaciju Windows 10 sustava u Multi Country podrucju zemalja istocne Europe u okruženjima velikih poslovnih (Enterprise) korisnika. Uz Windows 10 podrucje interesa su mu pripadajuce upravljacke tehnologije poput Configuration Managera i EMS-a. S višegodišnjim predavackim i tehnickim iskustvom cest je gost regionalnih konferencija. Sistemski inženjer po struci, iz hobija se prisjeca developerskih korijena uceci Windows 10 IoT na Raspberry Piu komunikaciji s kucanskim aparatima.

Windows 10 Aniversary Update

Skeniraj me duboko - Windows Defender Advanced Threat Protection

Goran Žarinac

Senior sistem inženjer, Končar INEM

Goran Žarinac informatickim se tehnologijama bavi proteklih 16 godina. Radi na mjestu senior sistem inženjera u poduzecu Koncar INEM. Pasionirani je sistemac i Windows junkie. U fokusu interesa su mu Hyper-V, System Center i Active Directory. Još uvijek ga obuzme djecacko veselje kada riješi problem i to ga tjera dalje iz dana u dan. Nositelj je velikog broja Microsoftovih industrijskih certifikata vezanih za Windows i Windows Server operativne sustave te za Office 365. Aktivni je clan Microsoft IT Pro User grupa Zagreb i Varaždin/Cakovec. U slobodno vrijeme gleda i cita SF te radi na stjecanju novih znanja koje rado dijeli s ostalim kolegama.

Nano, mali server za velike stvari!

Hrvoje Bagaric

Software Engineer

Hrvoje je vec prije završetka faksa postao clan Acceleratio razvojnog tima, gdje je postao veliki zaljubljenik u SharePoint i Office365 svijet. Razvijanjem alata koji olakšavaju život SharePoint i Office 365 admina stekao je jedinstven pogleda na buducnost tih platformi. U slobodno vrijeme isprobava posljednju modu u dev svijetu i misli da je Git way to go. Raduju ga sitnice poput povratka Starta i savršenog badminton udaraca.

Novosti iz SharePoint svijeta

Hrvoje Kusulja

3 PRO, COO

Sistem inženjer po vokaciji, a razvojni u duši, uspijeva kvalitetno balansirati najnovija Microsoftova infrastrukturna rješenja s aplikativnim zahtjevima. Diplomirao 2013. na Tehnickom veleucilištu u Zagrebu, smjer informacijske i komunikacijske tehnologije, paralelno radeci na sistem inženjerskim poslovima (IBM Enterprise sustavi, Microsoftova rješenja – Windows Server, Exchange, System Center, Dynamics CRM, SharePoint, Office 365 i Azure rješenja u oblaku,…) u vlastitom poduzecu. Posljednjih nekoliko godina svoje duboko infrastrukturno znanje usmjerava u kvalitetno vodenje razvojnih projekata, baziranih primarno na Microsoft .NET tehnologiji. Nositelj brojnih Microsoft i IBM certifikata, kao i primatelj raznoraznih nagrada i priznanja iz srednjoškolskih i studentskih dana (broncana medalja na INPEX 2008, student godine svih 5 godina studija,…). Svjestan fundamentalne važnosti Cloud tehnologija, i nacina na koje one mijenjaju naš odnos prema IT rješenjima, maksimalno je posvecen usavršavanju na tom podrucju i pozicioniranjem vlastite tvrtke u odgovarajucem smjeru sa ciljem dugorocnog uspjeha i zadovoljstva svojih korisnika.

Što donosi novi Office 365 E5 paket

Azure EMS funkcionalnosti

Igor Pavleković

Microsoft Hrvatska, ATS

Igor Pavlekovic radi u Microsoftu na poziciji Account Technology Strategist. Prije svoje karijere u Microsoftu, radio je u edukacijskoj grupi Algebra kao voditelj tehnicke podrške - CTO, ali i predavac na podrucjima kolaboracijskih sustava (Exchange, Lync i Office 365) u sklopu MOC edukacije, te kao asistent na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno racunarstvo. Na putu traženja svoje uloge u IT svijetu, bavio se je programiranjem kojeg je do danas gotovo zaboravio, a sve više pažnje i vremena posvecuje tajnama održavanja i upravljanja MS Windows serverskih sustava, MS Forefront, MS Exchange, MS Lync i Office 365 sustava, s time da su mu kolaboracijski alati, a pogotovo Exchange omiljeno podrucje interesa. Trenutno posjeduje MCSA, MCSE+S, MCITP i MCT. Takoder, nosio je titulu MVP: Office 365.

Otvaranje konferencije (dvorana Kornati)

Zatvaranje i podjela nagrada (dvorana Kornati)

Mali, veliki, povezani timovi

Igor Puhalo

Kamen, krš i PowerShell

Trenutno voditelj grupe za operativno upravljanje IT sustavima (citaj sistemci) telecom operatera HT ERONET u BiH. Sveukupno 15+ godina iskustva kao administrator IT sustava, te dugogodišnji ucesnik i predavac na Microsoft konferencijama u BiH i regiji. Trenutno glavna preokupacija sa Microsoft System Center 2012/16 proizvodima, posebno Operations Managerom & MSOMS, te njihovom integracijom sa ostalim sustavima (hardware I software integracija) . Voditelj Hercegovina MSCommunity zajednice u Mostaru. Osim System Center proizvoda bavim se i svim ostalim platformama Windows Server proizvoda, Trendmicro security rješenjima, primjenom ISO 27001 standarda i ostalim potrebitim alatima današnjeg doba. Trenutno vrlo aktivan u korištenju Powershella i DSC-a Prije HT ERONETA radio za UN misiju u BiH i Hrvatskoj u odjelu informatike, te ZaMir BBS projektu u postratnom vremenu 90tih.

Pronadjite uljeza! - OMS&Security

Ilija Ranogajec

Đuro Đaković TEP feat. Combis

Kao born in the cloud sistem inženjer u tvrtki Combis d.o.o. Ilija Ranogajec radi na mjestu sistem inženjera i solution experta za Microsoft cloud tehnologije. Prvobitno pocevši sa Office 365 i medu prvim hibridnim implementacijama u ovoj regiji svoje znanje i ekpertizu proširio je sa Microsoft EMS i Microsoft Azure portfolijem tehnologija.

Real life story - Leverage Azure Site Recovery and StorSimple Virtual Array for Business Continuity

Otvaranje konferencije (dvorana Kornati)

Ivan Kardum

Ekobit

Ivan Kardum je Microsoftov MVP iz kategorije Visual Studio and Development Technologies. U podrucju projektnog menadžmenta nositelj je titule PMP te Certified ScrumMaster. Od MCP certifikata tijekom posljednjih desetak godina skupio je priznanja MCSD, MCAD, MCPD te MCTS za TFS. Po zanimanju je diplomirani inženjer racunarstva. U Ekobitu radi kao tehnicki konzultant, voditelj projekata, voditelj razvojnih timova i viši razvojni inženjer na brojnim uspješnim razvojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Držao je predavanja na više domacih i regionalnih tehnoloških dogadaja ukljucujuci gotovo sve dosadašnje WinDayse, ATD, DevArenu, NT Konferencu, a predavao je i na evropskoj konferenciji u Müchenu Team Conf. Sudjelovao je na raznim svjetskim developerskim konferencijama. Povremeno piše clanke za casopis Mreža gdje uglavnom obraduje teme vezane uz ALM i Team Foundation Server. Uz ALM, u zadnje vrijeme bavi se i IOT temama, te prakticnim temama iz podrucja dizajn patterna i kvalitetnom pisanju i testiranju koda. Slobodno vrijeme provodi najviše sa svojom obitelji, uživa u vikend izletima pokazujuci svojoj djeci prirodne ljepote Lijepe naše.

Modernizing legacy - Kako se riješiti starog koda?

Ivan Markovic

Cloud Solutions Program Manager, Span

Ivan Markovic je Cloud Solutions Program Manager u Spanu, odnosno na hrvatskom - Voditelj programa za cloud rješenja. Zadatak Voditelja programa za cloud rješenja je razumjeti poslovne potrebe korisnika i na temelju njih stvarati tehnicka rješenja, primarno u cloudu. Trenutna pozicija omogucava mu da proucava, implementira i prezentira cloud rješenja s naglaskom na Microsoft Azure. Osim toga, Ivan radi i na koordinaciji izmedu developmenta i salesa kroz sudjelovanje u pre-sales aktivnostima. Prije trenutne pozicije Ivan je radio na poziciji Software Developera na razvoju ASP.NET Web API, ASP.NET MVC i Windows Store aplikacija.

Upravljanje pristupom uz Azure AD B2C

Ivan Popek

Full stack web developer @ Ekobit

Diplomirani inženjer elektrotehnike. Tecno govori engleski dok uporno na istu razinu pokušava dovesti i njemacki. U Ekobitu je prije podosta godina krenuo raditi kao C++ i C# razvojni inženjer za desktop, da bi se nakon nekog vremena "opametio" i krenuo u web vode. Tako je danas nositelj MCPD certifikata za SharePoint Server te MCSD-a za ASP.NET. Voli se nazivati full-stack web developerom, gdje sve više stavlja naglasak na JavaScript i open source. Kao predavac sudjelovao je na razlicitim konferencijama: DevArena, WinDays, ATD, MS DEV user grupa itd. Dio slobodnog vremena koje ne provodi online koristi za druženje s obitelji i prijateljima te kuhanjem vocnih vina i ljutih umaka.

Azure Service Fabric: File > New Project > Microservice

Josip Klarić

Ekobit, Web developer

Diplomirao je novinarstvo, ali je iz strasti prema racunalima i tehnologiji opcenito, pisanje novinarskih clanaka zamjenio pisanjem programskog koda. Prve je programerske korake napravio u Visual Basicu 6, a s pojavom .NET-a preorijentirao se na C#. Zadnjih se nekoliko godina radi iskljucivo s web tehnologijama. Osim weba u svakodnevnom radu intenzivno koristi i SQL Server. U Ekobitu radi od pocetka 2008. godine. Slobodno vrijeme provodi vrlo aktivno sa svojim podmlatkom.

Uvod u React

Laurent Ellerbach

Microsoft - Technical Evangelist Lead Central and Eastern Europe

Laurent Ellerbach drives technical evangelism teams over Central and Eastern Europe targeting professionals of IT and Developers. He is working at Microsoft for 19 years. He is in charge to engage technical audiences like professional developers, technical students through online, events and content. He manages remote teams over 30 countries in Central and Eastern Europe. Laurent has both an engineering degree from ParisTech Arts et Métiers (France) and a Marketing degree from ESCP Europe. He loves both technologies and marketing, and practices both for his job and hobbies, mixing his job and his passions. Laurent is a certified Lego Serious Play facilitator. He is the happy father of 2 boys. Laurent is also a fan of Lego, cheese and good wine.

Create The Internet of Your Things: example of a real system

Ljubo Brodarić

Senior System Engineer

Ljubo Brodaric je Senior System Engineer u Siemens CVC-u i Microsoft Cloud and Datacenter Management (High Availability) MVP. Vecinu vremena provodi u dizajnu i implementaciji visoko dostupnih poslužiteljskih platformi zasnovanih na Microsoftovim tehnologijama. Najcešce radi s Windows, SQL i Hyper-V klasterima, ali zanimaju ga i Azure IaaS i Windows Storage. Sudjelovao je kao predavac na konferencijama Windays, Advanced Technology Days, SoftCOM, KulenDayz i MS Network, a povremeno piše i za casopis Mrežu. Voditelj je Microsoft IT Pro User grupe u Splitu gdje i sam cesto održava predavanja na temu visoke dostupnosti, pohrane podataka i virtualizacije.

Tko čuva visoko dostupnu infrastrukturu?

Luka Manojlovic

MA-NO d.o.o.

Luka Manojlovic radi u ITju vec više od 15 godina. Ima vlastito preduzece u Sloveniji kde radi kao konsultant i eksterni sistemski administrator za oko 40 preduzeca i ISPa. Zadnjih pet godina ima zvanje MS MVP za podrucja Consumer Security, Management infrastrucuture i Small business server.

Šta je novo i dobro u Windows server 2016 infranstrukturnim servisima (DNS, DHCP, IPAM)

Okrugli stol: Što nam povijest IT-a može reći o tehnologijama budućnosti? (dvorana Kornati)

Maja Rus

Voditelj sektora za razvoj proizvoda

Diplomirala je racunarstvo na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva u Zagrebu 2004. godine i od tada se bavi razvojem poslovnih sustava. Odradila je niz projekata za razvoj i implementaciju poslovnih rješenja u tvrtkama i JLP(R)S. O ALM i arhitekturalnim temama održala je vec niz predavanja na domacim konferencijama (Windays, ATD). Trenutno radi u Hattrick Sports Grupi na poziciji voditelja sektora za razvoj proizvoda. Od ne-IT aktivnosti voli skijanje, pilates i jogu.

Najčešći uzroci neuspješnih agilnih projekata

Marko Lohert

Senior developer

Diplomirani inženjer racunarstva, radi u Ekobitu od 2005. Bavi se razvojem aplikacija za Windows platformu koristeci najviše programske jezike C# i C++, te razvojem za web. U radu koristi SQL Server, IBM DB2 te Oracle baze podataka. Osim toga, u radu godinama koristi open source tehnologije. Više je puta predavao na DevAreni i ALM Dayu. Bio je predavac i na user grupama DevUg Zagreb i DevUg Karlovac. Zanima ga široki skup tehnologija i alata, a open source, multiplatformski razvoj i ALM su podrucja koja ga posebno zanimaju. Trenutno kod klijenta sudjeluje u razvoju nove platforme za podršku strateškom projektu koristeci razne tehnologije i alate te Scrum metodologiju razvoja. Tecno govori engleski i slabije njemacki. Slobodno vrijeme koristi za druženje, citanje knjiga i volontiranje s djecom na podrucjima programiranja i robotike.

Visual Studio vNext

Marko Miškec

Hrvatski Telekom

Marko Miškec, dipl. ing. Elektrotehnike, u HT-u na poziciji voditelja grupa Service Deska i 3rd line podrške za interne korisnike. Operativno uglavnom zadužen za MS portfelj, ali i za rješenje drugih vendora. Nositelj nekoliko MS i drugih certifikata: MCSA Office 365, MCSA Server 2012, MCSA Server 2008, CCNA Routing ans switching, ITIL Service Operation…

Power BI i SCCM za bolji pregled infrastrukture

Marko Tošić

Proteron

Marko Tošic je diplomirao racunarstvo na FER-u, nakon kojeg je proveo 5 godina u Microsoftu kao konzultant za razvojne tehnologije. Potom prelazi u Proteron gdje je primarno fokusiran na razvoj web/BI/mobile rješenja u cloudu te na ALM. U slobodno vrijeme obilazi rock koncerte, pokušava procitati koju dobru knjigu i odigrati nogomet bez lomova noge.

Angular 2 - što je novo?

Mustafa Toroman

System Engineer

Mustafa Toroman je uposlen u kompaniji COMP-IT kao sistem inžinjer. Certificirani je MCSA, MCSE, MCTS, MCITP, MCP, MCS, MCT a odnedavno je i Microsoft P-Seller. Predavac na nekoliko konferencija kao što su to MS NetWork 4 , 5 i 6, 4. i 5. MSCommunity BiH konferencija, Techday 2015, Tarabica 16, KulenDayz 2016 itd. Redovan predavac na MS Community Sarajevo UG. Od ove godine Microsoft MVP za Microsoft Azure.

DBA in the cloud

Server Management Tools

Niko Dukic

Microsoft

Niko Dukic je od 2004. godine dio IT sektora u Hrvatskoj. U tom je periodu radio kao sistem inženjer u implementaciji infrastrukturnih i sigurnosnih rješenja, na mjestu voditelja tima za sistemska rješenja, šest godina kao tehnicki konzultant u EMC-u gdje se specijalizirao za storage rješenja i imao priliku raditi na nekim od najvecih storage projekata na podrucju Južne i Istocne Europe. U tom je periodu sudjelovao i na brojnim konferencijama i nositelj je velikog broja strucnih certifikata. Od 2015 godine je dio Microsoft tima gdje radi kao tehnicki specijalist za hibridni cloud storage i disaster recovery rješenja na podrucju Centralne i Istocne Europe.

Hybrid Cloud Storage: što, kako i zašto?

Ognjen Bajić

Ekobit, Senior consultant

Diplomirani inženjer elektrotehnike, govori engleski i njemacki. Predavao je na nizu medunarodnih (TechEd, Basta, ALM Days, NT Konferenca) i domacih (Kulendays, svi dosadašnji Windaysi i DevArene) konferencija i radionica (MIC Varaždin, Team System Camp). U Ekobitu radi od 1996. godine kao razvojni inženjer u C++-u i .NET-u te arhitekt koji se, sad vec duže, bavi i upravljanjem projektima. Voditelj je Ekobitovog razvoja strateških proizvoda poput TeamCompaniona. Od ljeta 2004. intenzivno istražuje Visual Studio ALM te je fasciniran vizijom jednostavne suradnje u razvojnom okruženju buducnosti, koju VS ALM/DevOps alati vec danas omogucavaju. Tu viziju kontinuirano prezentira na brojnim konferencijama i radionicama, a svakodnevno je i ostvaruje kroz projekte uvodenja ALM alata i poboljšavanja DevOps praksi u razvojnim timovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Optimiziranjem razvojnog procesa i automatiziranjem procesa isporuke pomaže organizacijama da kroz efikasne DevOps prakse cešce i pouzdanije isporucuju softver visoke kvalitete. Od 2006. je nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Visual Studio and Development Technologies. U slobodno vrijeme pokušava naci ravnotežu izmedu vremena provedenog na planinama i uživanja u suncanim danima negdje na moru.

Novosti u TFS 15 i VSTS

Omar Kudovic

Microsoft BiH

Zaposlen u Microsoft BiH na mjestu PSE Solutions Manager. Posjeduje iskustvo preko dvadeset godina, u kojem je vecinu vremena proveo na instalacijama i integracijama Exchange Server i OCS, Lync, Skype4B platformi. Posljednjih nekoliko godina aktivno radi na raznim projektima implementacije riješanja za Lync Server 2013 / Skype For Business / Exchange u poslovnom okruženju. Svoja iskustva predstavljao je na Microsoft Network, Microsoft Community Conference, Microsoft TechDays, KulenDayz, Indeed Bulgaria, #Tarabica, ATD i Sinergija konferencijama. Takoder je aktivan clan MS Community BiH i lider "NewOffice" user grupe. Od 2013. tri puta nagraden od strane Microsoft s MVP titulom za Skype For Business. U privatnom životu bavi se Hi Fi, piše recenzije o vinima, sluša rockabilly i veliki kolekcionar muzike.

Skype for Business u poslovnom okruženju

Ratko Štibrić

štibra

Ratko Štibric, dipl. ing. elektrotehnike, bavi se informatikom vec 25 godina, primarno fokusiran na Microsoft tehnologije, sigurnost informacijskih sustava i reviziju, te vodenje projekata. Osim višegodišnjeg iskustva u Microsoft Services kao stariji konzultant vodeci projekte vecinom u financijskom sektoru, iskustva je stjecao radeci za nekoliko Microsoft partnerskih tvrtki. Zadnjih nekoliko godina vodi privatnu tvrtku fokusiranu na mobilne tehnologije i sigurnost, pružajuci usluge i rješenja bankama i telekom tvrtkama. Ratko je suosnivac tvrtke ProMDM koja se bavi razvojem MDM rješenja.

Windows Server 2016, Docker i Virtualni Appliance

Robert Vončina

SharePoint Specialist

anking at 7th of the most influential experts in SharePoint in Europe, according to rankings by harmon.ie in 2015, Robi is recognized as one of the most qualified SharePoint consultants in Slovenia. He is an active participant in all of the most significant SharePoint related events in Slovenia as well as the leader and founder of the Slovenian SharePoint Users Group. As a student he began his work as a lecturer in IT which allowed him to accumulate considerable knowledge and experience. Constantly improving his skills, including attending seminars abroad, he constantly shares his knowledge with participants of numerous courses and workshops. This includes lecturing at the annual Microsoft NT conference and other Microsoft events. He has accumulated a tremendous amount of practical experience, which stems from participation in numerous SharePoint projects in Slovenia. He currently possesses 25 valid Microsoft certificates, which confirm his status as MCP, MCT (which he received in 2007) and several others. But his greatest achievement to date came in 2013, when he became a Microsoft MVP for SharePoint products.

Upgrade to SharePoint 2016

Romeo Mlinar

I believe in Hyper-V!

Radi na mjestu voditelja IT odjela u Ekobitu. Racunalnom tehnologijom bavi se proteklih 13 godina. Najveca strast vezana mu je uz Microsoftove proizvode i tehnologije poput System Center alata i Team Foundation Servera, te servisa Windows Servera, a najviše vremena posvecuje Hyper-V virtualizacijskoj platformi i svemu vezanom za virtualizaciju. Nositelj je Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Cloud and Datacenter Management [Hyper-V] kao i velikog broja Microsoftovih industrijskih certifikata vezanih za sistemsku administraciju. Redovni je predavac na regionalnim IT konferencijama, Microsoft IT Pro korisnickim grupama, a u posljednje vrijeme sve više i izvan regije. Takoder, voditelj je IT Pro User grupe Zagreb. U slobodno vrijeme druži se s ljudima iz IT svijeta, stjece nova znanja i vrlo rado ih dijeli s ostalima, a u ostatku slobodnog vremena uživa sa svojom obitelji.

Performance Tuning for Hyper-V Servers

Sander Berkouwer

Active Directory aficionado

Sander Berkouwer is a Dutch IT Professional and has been a Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in Directory Services for the past eight years. He works as senior identity consultant at SCCT in the Netherlands, where he helps colleagues and customers make the most out of Microsoft products, strategies and technologies. Sander blogs almost daily about Active Directory, his favorite Microsoft technology, on DirTeam.com. He regularly gets invited as speaker for his enthusiastic approach and in-depth real-world knowledge.

Security implications of virtualizing Active Directory Domain Controllers

Sasa Hederic

Regional Manager South East Europe

IT professional with over 15 years of experience in IT management, international sales and consultancy. Sasa has joined Veeam in September 2013

Availability Platform for the Hybrid Cloud

Saša Tomičić

Ekobit

Diplomirani inženjer racunarstva, govori engleski, malo manje tecno i njemacki. U Ekobitu je od 1999. godine (dakle pravi metuzalem) gdje danas radi kao konzultant, voditelj projekata i stariji razvojni inženjer na razvoju internih rješenja. Kroz niz godina stjecao je iskustva i certifikate te znanja na raznim IT konferencijama i tecajevima, prije uglavnom unutar EU, a zadnjih godina vecinom u SAD-u. Višestruki je predavac na WinDaysima i DevAreni te nizu drugih dogadanja. Slobodno vrijeme provodi uglavnom aktivno.

TypeScript 2 - što ima novoga u kuhinji šefa Andersa

Sasa Hederic

Regional Manager South East Europe

IT professional with over 15 years of experience in IT management, international sales and consultancy. Sasa has joined Veeam in September 2013

IT Availability IS Critical to Your Business

Slaven Mišak

Research & Development Manager @ Span d.o.o.

Slaven je Cloud Solution Program Manager u tvrtki Span d.o.o. Diplomirao je racunalnu znanost na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva u Zagrebu. Njegovo radno mjesto sastoji se od više uloga ali jedna od najvažnijih je promicanje cloud tehnologija unutar i izvan tvrtke. Njegov je stav da je najvažnije shvatiti korisnika i ponuditi mu cloud rješenje koje je predstavlja najbolje rješenje poslovnih problema i ulijeva povjerenje u cloud tehnologiju. Obzirom da dinamiku razvoja Microsoft Azure platforme Slaven dobar dio vremena provodi na upoznavanju s novim znacajki i istraživanju kako ih najbolje upotrijebiti u praksi. U slobodno vrijeme bavi se raznim sportovima, najviše odbojkom.

TensorFlow u Dockeru na Azureu

Tobiasz Koprowski

Shadowland Consulting

Community leader focused on SQL Server, SharePoint, security, collaboration, and ITIL, DR, BCM, SLA. Love licensing stuff. CEO at Shadowland Consulting. Microsoft Certified Trainer, freelancer, consultant. Member of the Boards: Polish Information Processing Society and ISSA Poland. Member of MTC, SME, Friends of RedGate PLUS. Member of PASS, SUGUK, PLSSUG, ISSA, ACM and several communities in the world. Data Platform MVP from July 2010. Former president of the Polish SQL Server User Group. Godfather of SQLDay Conference. Active blogger, international speaker. Co-author of SQL Server MVP Deep Dives Volume Two. STEM Ambassador. In free time traveller, cyclist, photographer. Coffee addicted.

Secure Your Data in Five Clicks!

SQL Server Backup in AD 2016

Tomica Kaniski

Virtual Ninja

Tomica is Microsoft MVP (currently) for Hyper-V. You can find him presenting at various local and regional conferences, user group meetings or other events. In addition, he is also a Microsoft Certified Trainer and holder of many Microsoft certificates, as well as IT Pro community lead for Varaždin. He is fully engaged with Microsoft products and technologies, and mostly interested in products that are yet to be released...

I novi System Center je tu... što je točno novo?

Tomislav Bronzin

Microsoft MVP, CITUS

Tomislav Bronzin, 12 godina za redom Microsoft Most Valuable Professional (MVP)- Office Servers and Services, osnivac je tvrtke CITUS specijalizirane za konzalting kod projektiranja, razvoja i testiranja softverskih rješenja na Microsoft platformi. Uža specijalnost su mu razvoj poslovnih rješenja, sa fokusom na Office365, Business Intelligence, Cloud Computing i Mobile First Solutions. Tomislav je predavac na Microsoft konferencijama poput Microsoft TechEd Europe, WindDays, MS NetWork, Sinergija, te konferencija KulenDayz MobilityDay, MSCommunity.ba itd. Predaje na nekoliko fakulteta i mentor je studentskim timovima na Microsoft Imagine Cup natjecanju, organizator je www.MobilityDay.com konferencije, te pomaže kod organizacije najvece regionalne MS Community konferencije www.KulenDayz.com. Jedan je od autora (od 4 MVP-a i MCT-a) specijalnog treninga www.developersbootcamp.com, temeljem njegovog iskustva kao Solution Architect-a na razvojnim projektima razlicitih velicina. Tomislav je 10 godina za redom bio Microsoft Regional Director (2003-2013), jedan je od osnivaca MS Community u Hrvatskoj, INETA Europe Vice President, poduzetnik i inovator koji je (sa svojim timom) osvojio više od 50 medunarodnih nagrada za inovaciju u IT-u, vlasnik 3 patenta i brojnih drugih priznanja. Vodi CITUS razvojni tim u projektima poput razvoja naprednih softverskih rješenja poput

Microsoft Business Application Platform - moćna plaforma za razvoj poslovnih aplikacija

Tomislav Lulic

Microsoft MVP, Hema

Predugo u informatickoj industriji. Prije nekoliko godina otkrio je racunarstvo u oblaku, popularni Cloud. Office 365 i srodna rješenja predmet su proucavanja i korištenja. Uz spomenuto, dugi niz godina bavi se primjenom u praksi metoda upravljanja IT resursima i Microsoft licenciranjem. Uživa u svirkama harmonikaša, opsesivnom pohadanju hokejaških utakmica KHL Medvešcaka i redanjem tanjura i vilica u mašinu za pranje posuda. MVP za Office 365, voditelj New Office i EDU MS Community grupa, predavac na konferencijama (ATD, Windays, MS NetWorks, Kulendays, MSCommunity). Autor više clanaka u racunalnim casopisima (Bug-Mreža itd.)

Skype for Business u poslovnom okruženju

Tomislav Tipurić

Partner Technology Strategist, Microsoft

Tomislav je Partner Technology Strategist u Microsoftu Hrvatska te je prvenstveno zadužen za Microsoftove partnere koji cloud usluge ukljucuju u svoju standardnu ponudu te svoj poslovni model pocinju zasnivati na Azureu, Officeu 365 i drugim Microsoftovim cloud tehnologijama. U Microsoftu je posljednjih 7 godina te je bio zadužen i za rad s razvojnim i sistemskim inženjerima na implementacijama najnovijih tehnologija. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web aplikacija, kao samostalni strucnjak i kao razvojni inženjer u timu. U posljednje se vrijeme ponajviše bavi Microsoft Azurom i racunalstvom u oblaku opcenito, tako da vecinu svog vremena provodi prenoseci znanje na svim vecim tehnološkim i poslovnim konferencijama u regiji predstavljajuci i pozicionirajuci Microsoftove proizvode u novoj eri racunalstva.

Otvaranje konferencije (dvorana Kornati)

Okrugli stol: Što nam povijest IT-a može reći o tehnologijama budućnosti? (dvorana Kornati)

Migracija u svemogući oblak - iskustva s terena

Toni Petrina

CodeFactory()

Toni Petrina nositelj je titule Microsoft MVP za C#. Radi kao freelancer na Windows Phone, Store i Xamarin platformama. Bloga, forumira i redovito predaje na regionalnim konferencijama i User Grupama. Obožava mobile i game development, a kad uzmogne bavi se i web developmentom. Pobornik je otvorenih tehnologija, Open Sourcea i cokoladnih proizvoda. Kad ne piše kod, piše blog ili proucava nove tehnologije. Slobodno vrijeme provodi s djevojkom, prijateljima i na raznim hobijima...

Kome trebaju dizajn obrasci?

Vedran Kesegić

Hrpro d.o.o.

Vedran Kesegic is a Microsoft Certified Master for SQL Server, with Oracle background. With 14+ years enjoyed in exploration of SQL Server depths, developing smart algorithms, optimizing SQL Servers and SANs. He is the author of XDetails, Addin for SQL Management Studio that shows detailed info about indexes and other objects. He likes to hang out, share knowledge, and talk about more or less important things in life.

Show me the cache! (Part 1)

Show me the cache! (Part 2)

Vedran Vučetić

SPAN d.o.o.

Vedran radi kao Solutions Development Manager u SPAN d.o.o.. Zadaci su mu upravljanje i produktivnost timova te tehnicko i operativno vodenje projekata. Zadnjih nekoliko godina usmjerio prema cloud rješenjima i skalabilnim sustavima. Veliki entuzijast kontejnera i mikroservisnih arhitektura. Predavac zadnjih 5 godina na konferencijama uglavnom s developerskim i arhitekturalnim temama vezanim za Windows Azure.

Kontejneri za developere

Okrugli stol: Što nam povijest IT-a može reći o tehnologijama budućnosti? (dvorana Kornati)

Vladan Strigo

NETmedia

Orijentiran na razvoj poslovnih web aplikacija, preko 10 godina je ukljucen u razvoj web rješenja zasnovanih na Microsoft platformi uglavnom za inozemne klijente. Dugi niz godina vodi tehnicki dio tvrtke NETmedia, pri cemu nalazi posebno zadovoljstvo u tome da još uvijek uspije "ukrasti" barem jedan dio svog vremena za rad na nekim od projekata partnera tvrtke, te da uspije održavati svoju strast prema web tehnologijama. U "slobodno" vrijeme, sudjeluje kao aktivni clan Microsoft tehnickih zajednica.

Kako napraviti da ASP.NET Core pleše u našem ritmu?